429 Κρητικά Προϊόντα Online

Οίνος Ερυθρός Dafnios Οινοποιείο Δουλουφάκη (750 ml)

, από το όνομα του χωριού μας, τις Δαφνές. Ξηρή εκδοχή της ποικιλίας Λιάτικο. Μια από τις πιο ευγενείς γηγενείς ποικιλίες του κρητικού αμπελώνα. Το κρασί παλαιώνει πολύ όμορφα για περίπου οκτώ χρόνια. Ξαφνιάζει ευχάριστα καθώς στη μύτη θα βρεις μπαχαρικά, πάστα τομάτας, ίσως ελιά, ακατέργαστο δέρμα και νύξεις από μαύρα φρούτα, ενώ όταν ο χρόνος περάσει από πάνω του θα ξεδιπλωθούν αρώματα μπαχαρικών, ξερών φρούτων και δέρματος. Χρώμα ελκυστικό, όχι πολύ βαθύ, ρουμπινί με πορτοκαλί ανταύγειες -χαρακτηριστικό της ποικιλίας. Στο στόμα υπάρχει η συνέχεια των αρωμάτων της μύτης, μέτριο σώμα, καλή οξύτητα, μαλακές και νόστιμες τανίνες που συνθέτουν ένα φινετσάτο κρασί . Σερβίρεται σε θερμοκρασία 17°C. Σίγουρα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το κρασί αυτό ως , καθώς μπορεί να συνοδεύσει από απλά έως περίπλοκα πιάτα κρέατος και λαχανικών, αλλά και να το πιείτε μόνο του. Οινοποιείο Δουλουφάκη: Εκλεκτά Κρητικά Κρασιά Το οινοποιείο μας βρίσκεται στο χωριό Δαφνές, λίγα χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο Κρήτης, ανάμεσα σε χαρακτηριστικούς αμπελώνες. Όπως και τα άλλα οινοποιεία της Κρήτης, προσπαθούμε διαρκώς να αναδείξουμε την ποιότητα των κρητικών κρασιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράγουμε κρασιά από κρητικές γηγενείς ποικιλίες (Βηλάνα, Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Malvasia, Μαντηλάρι, Λιάτικο και Κοτσιφάλι) αλλά και από διεθνείς, όπως Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese και Syrah. Η ιστορία του οινοποιείου Δουλουφάκη Από το 1930 έως σήμερα… Η παράδοση της Οικογένειας Δουλουφάκη στην αμπελοκαλλιέργεια και στην παραγωγή οίνων ξεκινάει περίπου το 1930, όταν πρώτος ο παππούς Δημήτρης Δουλουφάκης αρχίζει επαγγελματικά την παραγωγή οίνων σε παλιά πατητήρια. Το 1952, η οικογένεια λαμβάνει μέρος στην 17η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου και της αποδόθηκε έπαινος για την ποιότητα των προϊόντων της. Σήμερα η αμπελουργική και οινολογική παράδοση της Οικογένειας Δουλουφάκη συνεχίζεται από τον εγγονό Νίκο Γ. Δουλουφάκη, ο οποίος σπούδασε Οινολογία στην οινολογική σχολή της Alba στο Piemonte της Ιταλίας (Istituto Tecnico Agrario di Stato “Umberto I” – Viticoltura ed Enologia, Alba). Μετά το τέλος των σπουδών του, εργάστηκε σε οινοποιεία της περιοχής. Όταν επέστρεψε στην Κρήτη, το 1993, προχώρησε καταρχήν σε αναδιάρθρωση του ιδιόκτητου αμπελώνα με νέες ποικιλίες, χρησιμοποίηση μηχανικών μέσων και με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας. Τα κρασιά του οινοποιείου Δουλουφάκη έχουν βραβευτεί σε κάποιους από τους πιο σημαντικούς Διεθνείς Διαγωνισμούς Οίνου, όπως το Decanter ή τον TEXSOM.

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για αγορές άνω των 55€ εντός Αττικής

Πληροφορίες:

Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές