429 Κρητικά Προϊόντα Online

Οίνος Ερυθρός Enotria Οινοποιείο Δουλουφάκη (750 ml)

σημαίνει . Ένα χαριτωμένο, απλό και ευκολόπιοτο κρασί που εκφράζει την γοητεία της καθημερινότητας στην Κρήτη. Είναι χαρμάνι από δύο γηγενείς παμπάλαιες ποικιλίες σταφυλιού της Κρήτης, το Λιάτικο και το Κοτσιφάλ, που με επιτυχία με το διεθνές Syrah. Το Syrah συμμετέχει με 60%, το Κοτσιφάλι με 30%, ενώ το Λιάτικο με 10%. Μπορεί να παλαιώσει πολύ όμορφα μέχρι 3 έτη. Πολύ ωραίο ρουμπινί χρώμα, είναι ακόμα πολύ νεανικό. Η ποικιλιακή τυπικότητα διατηρείται στο πληθωρικό άρωμα κόκκινων φρούτων, που συνοδεύεται από διακριτικές φυτικές και ζωικές νύξεις, καθώς και κομψές νότες πιπεριού. Η γεύση είναι φρέσκια και φρουτώδης, με υψηλή οξύτητα και τανίνες μέτριου όγκου και στιβαρότητας. Ενδιαφέρον και ευκολόπιοτο κρασί, με εξαιρετική ισορροπία και απολαυστική επίγευση. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 17°C. Κατεξοχήν συνοδός ζυμαρικών με κιμά, διαπρέπει ιδίως με κιμά κουνελιού, αγριοκάτσικου ή φραγκόκοτας. Συνοδεύει ιδανικά φακές κοκκινιστές ή φακές με κρητικό απάκι. Πολύ ωραίος συνδυασμός είναι και με κουνέλι ή λαγό στιφάδο, με μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί και με μουσακά. Θα διαπρέψει επίσης με σουτζουκάκια σμυρνέικα με κόκκινη σάλτσα, ενώ σε εποχές ήπιων θερμοκρασιών -που μπορείς να απολαύσεις πλούσιες και έντονες γεύσεις- η οξύτητά του το κάνει να ταιριάζει εξαιρετικά με το λίπος ενός αντικριστού αρνιού. Οινοποιείο Δουλουφάκη: Εκλεκτά Κρητικά Κρασιά Το οινοποιείο μας βρίσκεται στο χωριό Δαφνές, λίγα χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο Κρήτης, ανάμεσα σε χαρακτηριστικούς αμπελώνες. Όπως και τα άλλα οινοποιεία της Κρήτης, προσπαθούμε διαρκώς να αναδείξουμε την ποιότητα των κρητικών κρασιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράγουμε κρασιά από κρητικές γηγενείς ποικιλίες (Βηλάνα, Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Malvasia, Μαντηλάρι, Λιάτικο και Κοτσιφάλι) αλλά και από διεθνείς, όπως Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese και Syrah. Η ιστορία του οινοποιείου Δουλουφάκη Από το 1930 έως σήμερα… Η παράδοση της Οικογένειας Δουλουφάκη στην αμπελοκαλλιέργεια και στην παραγωγή οίνων ξεκινάει περίπου το 1930, όταν πρώτος ο παππούς Δημήτρης Δουλουφάκης αρχίζει επαγγελματικά την παραγωγή οίνων σε παλιά πατητήρια. Το 1952, η οικογένεια λαμβάνει μέρος στην 17η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου και της αποδόθηκε έπαινος για την ποιότητα των προϊόντων της. Σήμερα η αμπελουργική και οινολογική παράδοση της Οικογένειας Δουλουφάκη συνεχίζεται από τον εγγονό Νίκο Γ. Δουλουφάκη, ο οποίος σπούδασε Οινολογία στην οινολογική σχολή της Alba στο Piemonte της Ιταλίας (Istituto Tecnico Agrario di Stato “Umberto I” – Viticoltura ed Enologia, Alba). Μετά το τέλος των σπουδών του, εργάστηκε σε οινοποιεία της περιοχής. Όταν επέστρεψε στην Κρήτη, το 1993, προχώρησε καταρχήν σε αναδιάρθρωση του ιδιόκτητου αμπελώνα με νέες ποικιλίες, χρησιμοποίηση μηχανικών μέσων και με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας. Τα κρασιά του οινοποιείου Δουλουφάκη έχουν βραβευτεί σε κάποιους από τους πιο σημαντικούς Διεθνείς Διαγωνισμούς Οίνου, όπως το Decanter ή τον TEXSOM.

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για αγορές άνω των 55€ εντός Αττικής

Πληροφορίες:

Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές