428 Κρητικά Προϊόντα Online

Οίνος Λευκός Dafnios Οινοποιείο Δουλουφάκη (750 ml)

, από το όνομα του χωριού μας, τις Δαφνές. Ένα εξαιρετικό κρασί, το Βιδιανό. Ενώ υπήρχε από πολύ παλιά, είχε ξεχαστεί για χρόνια, μέχρι που οι επίπονες και επίμονες προσπάθειες μερικών εμπνευσμένων οινοπαραγωγών της Κρήτης κατάφεραν να το επαναφέρουν στο προσκήνιο και να δώσουν κρασιά υψηλού επιπέδου. Ο λευκός παράγεται αποκλειστικά από Βιδιανό, χωρίς καθόλου χρήση βαρελιού. Το κρασί μπορεί να παλαιώσει για τέσσερα χρόνια. Απαλό χρυσαφί χρώμα. Μέτριας έντασης αρώματα κίτρινων φρούτων και εσπεριδοειδών, συνδυάζονται όμορφα και συμπληρωματικά με λίγο πιο έντονα αρώματα χαμομηλιού, γιασεμιού και μπαχαρικών -κυρίως πιπεράτων. Στη γεμάτη και πλούσια γεύση κυρίαρχα παρουσιάζονται τα γευστικά χαρακτηριστικά βερίκοκου και λουλουδιών. Πολύ ευχάριστη, ισορροπημένη οξύτητα και καλή επίγευση. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 9-10°C και είναι έξοχος συνοδός γλώσσας (ψαριού) , χριστόψαρου, κολιών στη σχάρα και με ένα ψάρι, το μυλοκόπι, το οποίο τώρα κατακτά τις δάφνες που πάντα άξιζε. Συνδυάζεται έξοχα και με χοιρινό με σέλινο, με το κατεξοχήν κρητικό χοιρινό με πράσα, ασφαλέστατα και με αρνάκι φρικασέ με μαρούλια. Του ταιριάζει εξαιρετικά και η σούπα ρεβίθια με λεμονάτη σάλτσα, η σιφνέικη αργοψημένη στο τσικάλι ρεβιθάδα φούρνου και τα βραστά ρεβίθια σαλάτα με μυριστικά. Οινοποιείο Δουλουφάκη: Εκλεκτά Κρητικά Κρασιά Το οινοποιείο μας βρίσκεται στο χωριό Δαφνές, λίγα χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο Κρήτης, ανάμεσα σε χαρακτηριστικούς αμπελώνες. Όπως και τα άλλα οινοποιεία της Κρήτης, προσπαθούμε διαρκώς να αναδείξουμε την ποιότητα των κρητικών κρασιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παράγουμε κρασιά από κρητικές γηγενείς ποικιλίες (Βηλάνα, Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας, Malvasia, Μαντηλάρι, Λιάτικο και Κοτσιφάλι) αλλά και από διεθνείς, όπως Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese και Syrah. Η ιστορία του οινοποιείου Δουλουφάκη Από το 1930 έως σήμερα… Η παράδοση της Οικογένειας Δουλουφάκη στην αμπελοκαλλιέργεια και στην παραγωγή οίνων ξεκινάει περίπου το 1930, όταν πρώτος ο παππούς Δημήτρης Δουλουφάκης αρχίζει επαγγελματικά την παραγωγή οίνων σε παλιά πατητήρια. Το 1952, η οικογένεια λαμβάνει μέρος στην 17η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου και της αποδόθηκε έπαινος για την ποιότητα των προϊόντων της. Σήμερα η αμπελουργική και οινολογική παράδοση της Οικογένειας Δουλουφάκη συνεχίζεται από τον εγγονό Νίκο Γ. Δουλουφάκη, ο οποίος σπούδασε Οινολογία στην οινολογική σχολή της Alba στο Piemonte της Ιταλίας (Istituto Tecnico Agrario di Stato “Umberto I” – Viticoltura ed Enologia, Alba). Μετά το τέλος των σπουδών του, εργάστηκε σε οινοποιεία της περιοχής. Όταν επέστρεψε στην Κρήτη, το 1993, προχώρησε καταρχήν σε αναδιάρθρωση του ιδιόκτητου αμπελώνα με νέες ποικιλίες, χρησιμοποίηση μηχανικών μέσων και με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας. Τα κρασιά του οινοποιείου Δουλουφάκη έχουν βραβευτεί σε κάποιους από τους πιο σημαντικούς Διεθνείς Διαγωνισμούς Οίνου, όπως το Decanter ή τον TEXSOM.

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ για αγορές άνω των 55€ εντός Αττικής

Πληροφορίες:

Menu
logo
Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας

για ΜΕΓΑΛΕΣ προσφορές